Story

Ny tre-enighet

Trær renser lufta, demper flommer, hindrer ras og fanger CO2. Nå skal de få lønn som fortjent.

I forbindelse med klimatoppmøtet Global Climate Action Summit i San Francisco, har 45 byer verden rundt forpliktet seg til å ta bedre vare på både sine parktrær, skogene nær byene og også tropiske skoger. Oslo er en av disse byene.Annonse

– Skogens rolle som klimaløsning er kraftig underkommunisert. Derfor er det riktig og viktig at Oslo støtter dette initiativet, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

– Hva byene og deres millioner av innbyggere gjør, har betydelige konsekvenser for skogen, påpeker klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V).

Les også: NATO-styrker tvinges over på veien

44 millioner kroner

Begge de to politikerne var til stede under klimatoppmøtet i San Francisco, som ble avsluttet i går. Der ble det også klart at Norge vil bidra med inntil 44 millioner kroner over tre år, til skogbevaringsinitiativet, som har fått navnet Cities4Forests.

– Jeg er glad for at Oslo slutter seg til dette nettverket. Oslo er et godt eksempel på en by som ivaretar egen skog. I dette nettverket kan de bli en viktig aktør, også for å ivareta tropisk regnskog, sier Elvestuen.

Read more | Source: dagsavisen.no